Listuddens Kulturkommitté

Genomförda aktiviteter 2019
Under säsong ordnade kulturkommittén en hyggligt välbesökt loppis. Även Listuddens dag drog till sig en hel del folk, både producenter som sålde honung, keramik, stickat, sylt och diverse hantverk och besökare som tittade runt och handlade. Teckningar gjorda av de yngre barnen fanns upphängda till allas beskådan och varje barn som bidrog till utställningen fick ett litet pris. Kaffe och hembakt somt grillad korv fanns till försäljning vilket var populärt då det mesta gick åt.

Vi fixade också en tur- och returresa med ångfartyget Mariefred till just Mariefred. Vi hade tur med både väder och vind på dit- och hemresan och vi blev guidade på vägen av en kunnig kapten som berättade om det vi passerade på vägen.

 

Genomförda aktiviteter 2018
Vi började som vanligt säsongen med lotteri på årsmötet den 12 mars.

Lördagen före midsommar gick vår nya begivenhet av stapeln, Skottkärreloppis. Dagen kom med sol och härligt väder. 33 skottkärror med ägare var anmälda och mycket folk kom. Rekord i fiket, allt slut både där och i grillen.

Listuddens dag, andra lördagen i augusti: alla som producerar något som kan säljas kan göra det, t ex keramik, mattor, smycken, cement- och glasarbeten, bröd, baddräkter, honung. Det blev tunt med hantverkare i år, endast 7 deltog, kanske krockade dagen med annat. Däremot hade många barn vaknat och lämnade in rekordmånga teckningar, 28 st. Vi hade även kaffe med hembakt, tipspromenad med priser, teckningsutställning, lotteri och korvgrillning.

 

Genomförda aktiviteter 2017
Säsongstart med lotteri på årsmötet den 12 mars.

Inlämningen till loppis blev även i år på söndagen men som vanligt två helger före midsommar. Helgen före midsommar följde som väntat vår stora LOPPIS med efterföljande auktion. Vi tackar för alla bidrag både vad gäller saker som lämnas, inhandlas och allt arbete under dagarna.

Listuddens dag, den första lördagen i augusti. Alla som producerar något som kan säljas kan göra det då, t ex keramik, mattor, smycken, cement+glasarbeten, bröd, baddräkter, honung... Vi har även kaffe med hembakat, tipspromenad med priser, teckningsutställning, lotteri och korvgrillning.

 

Genomförda aktiviteter 2016
I år startade vi 1 juni med en föreläsning av Linda Schilén om: Genvägar till vacker trädgård. Mycket inspirerande och välbesökt.

Rutiner är till för att brytas. I år bytte vi från lördag till söndag för inlämning till loppis, men som vanligt två helger före midsommar. Helgen före midsommar följde ”GRAND FINALE” LOPPIS. Den höll på att regna bort men alla ni trogna listuddare dök upp ändå. Vi tackar för alla bidrag både vad gäller saker som lämnas , inhandlas  och arbete under dagarna.

Som alltid är Listuddens dag den första lördagen i augusti. Alla som producerar något som kan säljas, kan göra det då. Tex keramik, mattor, smycken, cement + glasarbeten, bröd, baddräkter mm. Vi har även kaffe med hembakt, tipspromenad, teckningsutställning, lotteri och korvgrillning . Hästarna hade flyttat så det blev ingen ridning, men det gick bra ändå.

Årets utflykt gick till Sparreholm  med Nostalgimuseum, Spinnhus, Slott, Fabriken och inte att förglömma underbar mat på Garaget.

 

Genomförda aktiviteter 2015
Listuddens årsmöte
Kulturkommitténs första uppdrag på året är att ordna med lotteri på årsmötet. Vi köper in 10 vinster och de närvarande kolonisterna får en lott per stuga.

Hobbyhuset
Varje måndag från och med juni, mellan kl 18-20 har vi träffats. Vår huvudsakliga sysselsättning har varit att tillverka diverse nödvändiga saker i keramik; blomkrukor, stugskyltar, muggar, skålar, dekorationer till planteringsstöd är bara några exempel på vad vi har åstadkommit. Vävstolen har även denna sommar gått varm. Vi avslutade i september med en härlig krabbfest.

Loppis
Inlämningen hade vi traditionsenligt två veckor innan midsommar och helgen före midsommar genomförde vi som vanligt vårt kanske viktigaste evenemang. Vi tackar för alla bidrag, stort som smått. De saker som inte blir sålda på vår loppis går till Scouterna som så snällt hämtar våra överblivna saker. Vi är väldigt glada för att alla saker som lämnas till oss är rengjorda och hela. Att vi har loppis ligger helt i linje med vårt miljötänk. Inget som är användbart ska kastas utan att det har gått några varv i våra stugor - tycker vi.

Listuddens dag
Listuddens dag firade vi, som vanligt, den första lördagen i augusti. Vi ordnade med teckningsutställning, tipspromenad, hästridning, korvgrillning och kaffe med hembakat.

Till marknad på dansbanan bjuds alla in att delta. Vi saluför egentillverkade produkter såsom keramik, betongarbeten, trasmattor, sylt, bullar, honung, baddräkter, plantor, stickat med mera.

Utflykt
Den här säsongen ordnade vi ingen utflykt. I stället bidrog vi till firandet av Listuddens 70-årsjubileum.

 

Genomförda aktiviteter 2014
Listuddens årsmöte
Kulturkommitténs första uppdrag på året är att ordna med lotteri på årsmötet. Vi köper in 10 vinster och de närvarande kolonisterna får en lott per stuga.

Dahliaföreläsning
Den 16 maj kom Kerstin Lilja från Svenska Dahliasällskapet till föreningshuset och höll en intressant föreläsning om odling av Dahlior. Hon tipsade om sällskapets nya lilla Dahliaträdgård i Enskedeparken.

Hobbyhuset
Vi har träffats varje måndag från och med juni mellan klockan 18 – 20. Vår huvudsakliga sysselsättning har varit att tillverka diverse nödvändiga saker i keramik. Blomkrukor, stugskyltar, muggar, skålar, dekorationer till planteringsstöd är bara några exempel på vad vi har åstadkommit.

Dessutom har vi haft ett projekt, det så kallade Pingvinprojektet som innebar att deltagarna skulle göra varsin pingvin i lera. De fina pingvinerna sålde vi på Listuddens dag för 100 kr styck, vilket gjorde att vi kunde skicka 800 kr till Naturskyddsföreningens arbete för klimatet.

         

Vävstolen har även denna sommar gått varm. Vi avslutade i september med en härlig räkfest.

Loppis
Inlämningen hade vi traditionsenligt två veckor innan midsommar och helgen före midsommar genomförde vi som vanligt vårt kanske viktigaste evenemang. Vi tackar för alla bidrag, stort som smått. De saker som inte blir sålda på vår loppis går till Scouterna som så snällt hämtar våra överblivna saker. Vi är väldigt glada för att alla saker som lämnas till oss är rengjorda och hela.

Listuddens dag
Liksom varje år firade vi Listuddens dag den första lördagen i augusti. Vi håller marknad på dansbanan och alla bjuds in att sälja egentillverkade produkter såsom keramik, betongarbeten, trasmattor, sylt, bullar, honung, baddräkter, stickat med mera.

Vi ordnade med teckningsutställning, tipspromenad, hästridning, korvgrillning och kaffe med hembakat.

Årets utflykt
gick till Örebro och där fick vi en intressant guidning i gamla slottet. Därefter strosade vi runt i söta Wadköping och i den vackra stadsparken samt avnjöt en god lunch innan det bar av hemåt igen. Foton från resan hittar du bland årets bilder.

 

Genomförda aktiviteter 2013
Listuddens årsmöte
Kulturkommitténs första uppdrag på året är att ordna med lotteri på årsmötet. Vi köper in 10 vinster och de närvarande kolonisterna får en lott per stuga.

Hobbyhuset
Vi har träffats varje måndag från och med juni mellan klockan 18 – 20. Vår huvudsakliga sysselsättning har varit att tillverka diverse nödvändiga saker i keramik. Blomkrukor, stugskyltar, muggar, skålar, dekorationer till planteringsstöd, hammarbygubbar är bara några exempel på vad vi har åstadkommit. Vävstolen har även denna sommar gått varm. Vi avslutade i september traditionsenligt med en härlig krabbfest.

Loppis
Helgen före midsommar genomförde vi som vanligt vårt kanske viktigaste evenemang. Vi tackar för alla bidrag, stort som smått. Undrar hur många varv sakerna har varit i stugorna? Det ligger verkligen i tiden att ta tillvara användbara saker som någon har tröttnat på. Dyrgriparna ställer vi ut till auktionen som vår käre Fritte så galant ropar ut. Vi är väldigt glada för att alla sakerna är rengjorda och hela.

Listuddens dag
Den första lördagen i augusti firade vi Listuddens dag. Vi håller marknad på dansbanan och alla bjuds in att sälja egentillverkade produkter såsom keramik, betongarbeten, trasmattor, sylt, bullar, honung, baddräkter, plantor, stickat med mera.

Vi ordnade med teckningsutställning, tipspromenad, hästridning, korvgrillning och kaffe med hembakt.

Årets utflykt
gick till Uppsala och Linnés Hammarby där vi fick guidning i boningshuset och genom trädgård och den gamla bevarade parken. Vi  njöt av en god lunch under de vackra äppelträden.

Vi besökte också Botaniska inne i Uppsala där de hade lyckats bygga upp en sevärd anläggning. Ett stopp för eftermiddagsfika i Fullerö Handel hann vi med. De flesta av oss hade något i händerna när vi gick mot bussen.

Om du vill vara säker på en plats i bussen till nästa säsong rekommenderar vi dig att hålla koll på anslagstavlorna där vi annonserar våra evenemang. Anmäl dig snabbt som attan för bussen blir snabbt full.

 

Genomförda aktiviteter 2012
Hobbyhuset har som vanligt varit öppet måndagar mellan kl. 18-20 under juni – september. Många jobbar med keramik, några väver eller stickar. Alla handarbeten är välkomna.

Som alla år följer vi rutiner med bl.a. loppishelgen före midsommar. Vi tackar för alla bidrag både vad gäller saker och arbete.

Listuddens dag första lördagen i augusti. Alla med egenproducerade alster kunde sälja dessa, såsom keramik, mattor, sylt, bullar, honung, smycken, cementarbeten, plantor, baddräkter mm. Inte att förglömma tipspromenad, teckningsutställning, hästridning, korvgrillning och kaffe med hembakt.

I augusti gick årets utflykt till Västerås där vi besökte Åsby Hem och Trädgård och även Biskopsängens koloniförening. Mycket lyckat och uppskattat.

Kransbindningskurs anordnades i slutet på augusti. Vi var några pysseltokiga damer som antog utmaningen att lära oss binda mosskransar. Vi hade bjudit in Gunnel Sjöberg att lära oss denna ädla konst. Det var roligt att lära sig något nytt och nu kanske vi som var där kan lära ut vad vi kan till hugade intressenter.

 

Genomförda aktiviteter 2011

Listuddens årsmöte
Varje närvarande medlem fick en lott vid ankomsten till årsmötet och kulturkommittén hade köpt in tio vinster och ordnade med dragning efter mötets slut.

Loppis
Det blev som vanligt rusning då vi öppnade dörrarna till årets loppis. Tack vare alla kolonister som skänker saker till loppisen kan vi hjälpa till med att sätta guldkant på vårt område. Vi tackar särskilt för att ni skänker hela och rena saker och för att ni bidrar till att vi kan ta till vara saker och på så sätt minska sopberget. Vem vet, vi kanske är med och ser till att vi får ett mer hållbart samhälle också!

Listuddens dag
Genomfördes som vanligt den första lördagen i augusti. Det var många som kom till vår traditionella marknad på dansbanan. Här fick kolonisterna möjlighet att visa och sälja sin sylt, saft, marmelad, honung och hantverk i form av keramik, betongarbeten, vävnader, mattor, smycken, baddräkter, stickade vantar och sockor med mera. Barnen stod tålmodigt i kö för att få rida på hästarna från Listuddens gård. Kaffe med hembakat dopp tog slut. Utställning med barnens teckningar och tipspromenaden för alla åldrar genomfördes helt enligt reglerna. Ja, grillkorven gick också åt.

Besök i Wij trädgårdar
Den 3 augusti samlades 31 Listuddskolonister vid infart 1 för en gemensam bussresa till Ockelbo med besök i Wij trädgårdar. För det facila priset av 250 riksdaler fick vi resan, inträde och guidning i den vackra och matnyttiga trädgården samt en god lunch. En något häpen Kulturkommitté konstaterade att intresset för denna resa var lite svalt. Vi hade nog trott att vi skulle bli tvungna att säga nej till många.

Hobbyhuset
Från och med juni har vi träffats på måndagskvällar för att tillverka krukor, ljuslyktor, nummerskyltar, svampar, tomtar, muggar med mera i keramik. Några trasmattor har också sett dagens ljus i vår verkstad. Vår sista träff hade vi i mitten på september.

 


Till Startsidan